Skip to main content

Ken je het? Je hebt niets in huis buiten hier en daar wat restjes, je besluit ze allemaal samen te gooien en het eindresultaat mag er best wezen? Wel, zo is deze risoni pastasalade met tonijn, zeekraal en kerstomaatjes ontstaan.

Heb je ‘ns veel honger en zin in iets speciaals, maar weinig tijd? Maak dan zeker dit gerechtje. Lekker, lekker simpel én klaar op 20 minuutjes. Ook heerlijk als lauwwarme lunch de dag erna! 😉

Hoezee!

Risoni pastasalade met tonijn, zeekraal en kerstomaatjes - recept - door Laurens M - via AGMJ

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 g risoni / Griekse pasta
  • 200 g tonijn uit blik (incl. eigen nat)
  • 50 g grana padano
  • 2 rode uien
  • 350 g kerstomaten
  • 2 tenen look

  • witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el basilicum (diepvries)
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Kook de risoni beetgaar met wat zout.
  2. Pel en snipper de uien en de look en stoof ze aan in een ruime bakpan met 2 el olijfolie.
  3. Voeg de kerstomaatjes en de tonijn mét nat toe, meng het geheel goed door elkaar en laat enkele minuten stoven.
  4. Voeg een scheut witte wijn toe en laat de alcohol wat verdampen.
  5. Voeg de helft van de grana padano, sap van een halve limoen en 2 afgestreken lepels basilicum toe en kruid goed af met peper en zout.
  6. Pasta bijna al dente? Hak de zeekraal grof en laat nog enkele minuten meestoven.
  7. Giet de pasta af en meng alles in een grote kom.

Serveer de risoni in twee diepe borden en garneer met de overige grana padano.

Smakelijk!

Kookinspiratie nodig?

De leukste kookboeken vind je hier!

Snuister nu

Ook zin in deze risoni met tonijn?

Heb je zin om deze risoni met tonijn, zeekraal en kerstomaatjes eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Ben je benieuwd naar mijn volgende gerechten? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van AGMJZo ontvang je al mijn recepten steeds in je mailbox. Driewerf hoezee!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!