Skip to main content

Open sushi met roze garnalen, avocado en lente-ui

Als ik gasten over de vloer heb, dan wil ik ze graag verrassen met een voorgerechtje dat smaakvol is én smaakvol oogt. Liefst met zero kans op mislukken.

Music to your ears? Probeer dan zeker deze open sushi met roze garnalen, avocado en lente-ui uit. Altijd scoren.

Hieronder vind je het recept voor 4 personen, maar ik gebruik exact dezelfde ingrediënten ook vaak als fris hoofdgerecht voor 2 personen (mezelf en my boo, ahum).

Voorgerecht

4 personen

40 min.

Open sushi met roze garnalen avocado en lente-ui - AGMJ - S

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen

  • 220 g sushirijst
  • 200 g roze garnalen
  • 2 avocado’s
  • 1/3 komkommer
  • 4 lente-uien
  • koriander (optioneel voor de afwerking)
  • 2,5 el rijstazijn
  • 2 el limoensap (1 limoen)
  • zwarte sesamzaadjes
  • sojasaus
  • wasabi
  • peper
  • zout

Bereiding

Stap 1: ingrediënten (voor)bereiden

  1. Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng de rijst met de rijstazijn en een snuifje zout en laat afkoelen.
  3. Snijd de avocado’s in kleine blokjes en meng met het limoensap, peper en zout.
  4. Snijd de roze garnalen in stukjes.
  5. Snij de komkommer in kleine blokjes en de lente-uien in ringetjes.
Open sushi met roze garnalen avocado en lente-ui - AGMJ - S - 1

Stap 2: open sushi samenstellen

  1. Neem één of meer metalen garneerringen (afhankelijk van de grootte), leg er een laag sushirijst in en druk goed aan.
  2. Bedek de rijst met een laag avocadoblokjes, een laag roze garnalen en een laag komkommerblokjes met lente-uiringetjes.
  3. Werk af met zwarte sesamzaadjes en koriander.
  4. Haal de metalen ring voorzichtig weg.
  5. Serveer met sojasaus en wasabi.

Smakelijk!

Ook zin in deze open sushi?

Heb je zin om deze open sushi met roze garnalen, avocado en lente-ui eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!