Ik ben een grote fan van simpele gerechten die snel klaar zijn en toch boordevol smaak zitten. Eenvoud siert! Daarom wil ik jou deze kipcurry met kokosmelk, rijst en spinazie niet onthouden.
Dit kipcurry-recept is één van mijn persoonlijke favorieten. Bovendien smaakt dit gerecht al-tijd: lente, zomer, herfst en winter! Zeker proberen dus!
Ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
- 3 tl currypoeder
- koriander (niet-essentieel: afwerking)
- 400 ml kokosmelk
- 125 g ongekookte zilvervliesrijst
- 200 g spinazie
- 250 g rouwe kip (in blokjes)
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een diepe ruime pan.
- Snijd de kip in blokjes, gooi ze in de pan en bak ze enkele minuten tot ze lichtbruin zijn (niet doorbakken: de kip gaart later nog verder en moet nog voldoende sappig zijn)
- Kruid de kip tijdens het bakken met zout, peper en 2 tl currypoeder en roer goed om.
- Schuif de kip naar de zijkant van de pan en bak de zilvervliesrijst 2 minuten mee.
- Schenk er 600 ml water bij, leg het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht koken op een matig vuur tot de rijst gaar is.
- Schenk de kokosmelk erbij, voeg nog 1 el curry toe en kruid verder af met peper en zout. (De kokosmelk verzacht de kruiding in het algemeen: proef en durf dus doorkruiden!)
- Voeg de spinazie toe en laat nog enkele minuten koken tot de spinazie volledig is geslonken.
- Verdeel over 2 kommen en garneer met koriander.
En dan nu: aan de slag ermee!
Smakelijk!
Ook zin in deze kipcurry met kokosmelk, rijst en spinazie?
Heb je zin om deze kipcurry met kokosmelk, rijst en spinazie eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!