Geroosterde puntpaprikasoep met zure room - Recept van AGMJ

Geroosterde puntpaprikasoep met zure roommm!

De kerstboom is weg, de sferige lichtjes verdwijnen langzaam maar zeker uit het straatbeeld… Ik denk dat januari dé maand is waarin de meeste mensen snakken naar een vleugje zon. Een portie mediterranée (zo blauw, zo blauw).

Daarom heb ik voor jou wat zalige, vreugdige warmte in een bord, een soepbord om precies te zijn. Probeer mijn geroosterde puntpaprikasoep met zure room maar eens. De perfecte match – dé ideale brug – tussen de charme van de winter en de warmte van de zomer!

Veruit één van mijn favoriete soepen… Weg winterdip. Hallo warm gevoel!

Aan de slag!

Puntpaprikasoep met zure room: ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 puntpaprika’s
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 el suiker
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 el verse basilicum
  • 1,7 l vleesbouillon (3 blokjes)
  • 125 g zure room
Geroosterde zoete puntpaprikasoep met zure room - Recept door AGMJ

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de puntpaprika’s, paprika, rode uien en knoflook grof en doe ze in een braadslede.
  3. Snijd de basilicum fijn en meng deze samen met de tomatenblokjes onder de rest van de groenten.
  4. Besprenkel het geheel met de olijfolie, de balsamicoazijn en bestrooi het met de suiker en een flinke snuf zeezout (2 kleine handjes) en zwarte peper.
  5. Rooster 30 à 40 minuten tot de groenten aan de randen beginnen te verbranden. Roer het mengsel één keer om na 15 à 20 minuten.
  6. Neem de braadslede uit de oven en doe de inhoud – voorzichtig! – in een grote kookpot.
  7. Voeg de bouillon toe, breng hem aan de kook en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  8. Mix de inhoud van de kookpot met een mixer of blender.
  9. Roer de zure room door de soep.
  10. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe (indien nodig).

Werk af met wat zure room en een vleugje peper et voilà!

Smakelijk!

Ook zin in deze geroosterde puntpaprikasoep?

Heb je zin om deze geroosterde puntpaprikasoep met zure room eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Ben je benieuwd naar mijn volgende gerechten? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van AGMJZo ontvang je al mijn recepten steeds in je mailbox. Driewerf hoezee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
  • 9
    Shares

Om nom nom reacties...