Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ - FI

Ik geef om mijn uiterlijk, en ik geef om mijn gezondheid. Ik ga daar niet onnozel over doen. Noem het “metro”. Geef het kind een naam for all I care. Ik hoop dat jij er ook om geeft!

Je weet het uit ervaring of je weet het nog niet: de juiste cosmeticaproducten en verzorgingsproducten vinden voor jouw huid, voor jouw haar? Da’s niet zo’n simpele zoektocht.

Het heeft even geduurd voor ik producten vond die deden wat ze moesten doen. Mijn favorieten lieten even op zich wachten.

Ben jij nog op zoek naar een match made in heaven voor je lichaam, je gezicht en/of je haar? Hieronder deel ik mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen. Enjoy!

Oh en deel hieronder ook zeker jouw favorieten! Ik ben benieuwd. 😉

9 cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen

1 – Douchegel: The Ritual of Hammam van Rituals

The Ritual of Hammam refreshing foaming shower gel - Douchegel Rituals - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Ik ben om meerdere redenen fan van Rituals, van hun marketing en branding (beroepsmisvorming) tot hun reinigings- en verzorgingsproducten voor mannen.

Ik was me dan ook steevast met hun douchegels, en nog het meest van al met die uit ‘The Ritual of Hammam’-reeks, een zacht reinigende douchegel op basis van eucalyptus en rozemarijn: verfrissend, aromatisch en revitaliserend! Een zwoele geur die je meteen aan een spa doet denken.

Met één container kom ik trouwens 1 tot 2 maanden toe. Jep! Dat komt door het unieke verdeelsysteem. Het is namelijk een houder onder druk.

Je hoeft echt maar een kleine hoeveelheid schuim aan te brengen op je handpalm. Zodra de gel in contact komt met water verandert deze in rijk verzorgend schuim waarmee je bijna heel je lichaam kan wassen. Handig!

2 – Gezichtsreiniger: Kalamazoo van Lush

Kalamazoo Beard and Facial Wash - Lush - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Toen ik jong en naïef was – *ahum* – waste ik m’n gezicht vaak met “gewone” zeep of douchegel. Een gigantische blunder. Het resultaat? Een droge, trekkerige, schilferende huid, zeker in de winter.

Dat kon niet blijven duren. Gelukkig ging ik me wat verdiepen in gelaatsverzorging voor mannen en ontdekte ik deze tips.

Korte samenvatting: was je gezicht niet met gewone zeep, maar gebruik in de plaats telkens een gezichtsreiniger, exfoliator of toner en een hydraterend product.

Ik heb sindsdien heel wat goede gezichtsreinigers versleten, maar sinds ik de ‘Kalamazoo’ baard- en facewash van Lush cadeau kreeg van m’n vriendin, werd deze al snel m’n favoriet.

Kalamazoo ruikt echt héérlijk fris dankzij een combinatie van onder meer ananassap, limoenolie, abrikozenpitolie, amandelolie, jojoba-olie en cupuaçu-boter.

Kalamazoo reinigt, verzorgt en verzacht. Vers ananassap zit immers vol enzymen, die voor een grondige reiniging zorgen. Amandel- en jojoba-olie en cupuaçu-boter verzachten dan weer je huid en (baard)haar. En dat voel je écht na iedere douche!

Neem wat uit de pot, masseer het door je gezicht en/of baard (stoppels in mijn geval), en spoel af met lauwwarm water.

Eervolle vermelding: de Cleansing Foam van Shiseido Men.

3 – Scrub: Shiseido Men Deep Cleansing Scrub

Shiseido Men Deep Cleansing Scrub - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Af en toe moet je dode huidcellen verwijderen en je gezicht diepgaand reinigen met een toner of exfoliator.

De Shiseido Men Deap Cleansing Scrub is een intensieve exfoliator voor je gezicht die ruwheid van je huid vermindert en mee-eters en dode huidcellen verwijdert. De scrub geeft doffe, vermoeide huid een frisse en energieke uitstraling.

De drievoudig zuiverende werking met plantaardige scrubdeeltjes, micro-scrubdeeltjes en zuiverende korreltjes laat je huid schoon en aangenaam aanvoelen!

4 – Hydraterende gel: T-Pur Anti-Oil & Shine

Biotherm Homme T-Pur Anti-Oil and Shine - Ultra Absorbing and Mattifying Moisturizer Gel - Zonnecrème Environ - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Ik heb een vrij droge huid, zéker in de winter (met een ietwat “vettige” T-zone). Het heeft even geduurd voor ik een hydraterende gel vond die daar écht wat aan deed, en niet slechts de eerste 5 minuten na het aanbrengen: de T-Pur Anti-Oil & Shine hydraterende gel van Biotherm Homme.

Ik heb er verder niet zoveel over te zeggen eigenlijk: deze hydraterende gel ruikt clean en doet wat ie belooft, mét langdurig resultaat. Bovendien heb je erg weinig gel nodig om héél je gezicht te hydrateren.

5 – Shampoo: DEDE Shampoo van Davines

DEDE shampoo - Davines - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Heb je net – zoals ik vaak – droog haar en was je het iedere dag? Dan is de DEDE shampoo van het Italiaanse Davines precies wat je zoekt! (Hun andere producten zijn ook top trouwens!)

Ideaal voor dagelijks gebruik. De formule – een zacht en licht schuim – is samengesteld om het haar mild te reinigen, waardoor het zacht, luchtig en glanzend wordt. De shampoo heeft bovendien een frisse geur met noten van citrus.

6 – Conditioner: Pure Abundance Volumizing Clay Conditioner van Aveda

Aveda Pure Abundance Voluminizing Clay Conditioner - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Is het nu omdat ik m’n haar veel was (iedere dag na het sporten) of omdat er buitensporig veel kalk in m’n water zit: m’n haar voelt vaak aan als een stug dakje met fijn stro, terwijl ik het zacht en volumineus wil.

Enter de ‘Pure Abundance Volumizing Clay Conditioner’ van Aveda. Ik heb Aveda ooit leren kennen tijdens een productvoorstelling van bloggers. Vriendelijke mensen! En nog belangrijker: steengoede producten! (Al zit er vaak wel een prijskaartje aan).

Deze conditioner is daar het perfecte voorbeeld van. Resultaat? Zacht en volumineuzer haar, mede dankzij kaolineklei uit Engeland en acacia-gom uit Afrika. Aanbrengen op je haar, van wortels tot punten, even laten inwerken en afspoelen!

Oh, had ik al gezegd dat deze conditioner heerlijk ruikt? Aroma met jasmijn, munt, palmarosa, ylang ylang en andere pure bloemen- en plantenextracten!

Eervolle vermelding: het Restructuring Hair Mask van Höbe Pergh. Héérlijk product dat wonderen doet voor je haar. Gevonden in Livigno, maar je vindt het helaas niet echt in België!

7 – Haarpasta: Aveda Men Pure Performance Thickening Paste

Aveda Pure Performance Thickening Paste - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Ik zei het al: ik heb héél fijn (te fijn?) haar. Bovendien wordt m’n tooi met de jaren dunner en dunner. Bestaat er een haarproduct dat dun, fijn haar tegelijkertijd, dikker, volumineuzer én stijlvol doet lijken? Jep, de Pure Performance Thickening Paste van Aveda.

Het is echt stom, maar vaak als ik dit product in m’n haar doe, merken mensen op dat m’n haar goed ligt én dat het er volumineuzer uitziet. Voldoende bewijs voor mij! Bovendien is het een flexibele pasta. Je kan je haar dus steeds restylen indien nodig.

Standaard bij Aveda is de heerlijke geur, in dit geval op basis van groene munt, vetiveria, lavendel en andere pure bloemen- en plantenextracten. Standaard is helaas ook de relatief hoge prijs, al begrijp ik die wel: natuurlijke producten, enkel getest op mensen, verantwoordelijke productie…

8 – Deodorant: ‘Samurai’ Cool Deo van Rituals

Samurai Cool Deo 24h anti-perspirant stick - Rituals Deodorant - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Ik ben iemand die al-tijd parfum draagt. (Enkele van m’n favoriete parfums vind je hier trouwens.) Ik hou dan ook niet van deodorants die de geur van m’n parfum verstoren of zelfs overklassen.

Begrijp me niet verkeerd: liever deo dan lijfgeur, maar ik heb liever een subtiele deo. Eentje die doet wat deo’s doen, maar op een subtiele manier.

In mijn ogen mag maar één persoon in staat zijn om af en toe je deo te ruiken, en dat is je significant other. Een deo die deze taak – voor mij althans – prima volbrengt is de ‘Samurai’ Cool Deo Stick van Rituals op basis van organische bamboe en cederhout.

Héérlijke subtiele geur die in normale omstandigheden makkelijk een dagje blijft hangen!

9 – Zonnecrème: Sun RAD Antioxidant Sunscreen van Environ

Environ RAD SPF 15 antioxidant sunscreen - Zonnecrème Environ - Mijn 9 favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen - door Laurens M - via AGMJ

Je weet het of je weet het niet, maar het is belangrijk dat je je huid/gezicht beschermt tegen de zon, zelfs op bewolkte dagen. Dat doet de Sun RAD Antioxidant Sunscreen van Environ (SPF15) prima!

Deze crème beschermt de huid tegen UVA- én UVB-straling en bevat antioxidanten die je gezicht ook beschermen tegen vervuiling.

Bonus – 5 topparfums voor heren

Ik heb het nog niet gehad over m’n lievelingsparfums! Ben jij op zoek naar een heerlijk nieuw parfum? Lees dan dit artikel met 5 absolute toppers!

Colonia Intensa Oud van Acqua Di Parma - Top 5 winterparfums voor heren - door AGMJ

Vond je deze blogpost boeiend?

Vond je deze blogpost over mijn favoriete cosmetica- en verzorgingsproducten voor mannen leuk? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van AGMJZo ontvang je mijn laatste blogposts steeds via mail. Driewerf hoezee!

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!