Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Setas de Sevilla - door AGMJ

Overweeg je een citytrip Sevilla? Gewoon doen! De geboorteplaats van de flamenco heeft voor iedereen iets leuks in petto. Ook voor jou!

In de warmste stad van Spanje – a.k.a. de “braadpan” van Europa – kun je volop genieten van talloze bezienswaardigheden, gezellige wandelingen, winkelvertier, mooi weer, heerlijke (!) tapas… What’s not to like?

Ik en m’n vriendinnetje waren zelf op zoek naar een leuk, goedkoop en romantisch uitje. Daarom boekten we op goed geluk een B&B voor 4 dagen in hartje Sevilla, en de stad stelde niet teleur. Integendeel, amigos en amigas!

Sevilla – hoofdstad van Andalusië – heeft het grootste historische centrum van Spanje, maar je kunt dit openluchtmuseum perfect volledig te voet verkennen.

Deze stad is een echte smeltkroes van culturen, met onder meer Griekse, Romeinse, Visigotische, Moorse en Joodse invloeden. En die rijke geschiedenis merk je aan alles: van de architectuur tot de gastronomie. Pure rijkdom!

Je kunt er prachtige paleizen, musea en parken bezoeken, maar ook urenlang kuieren langs de Guadalquivir-rivier of dwalen door gezellige steegjes met kleurrijke gevels en gietijzeren balkonnetjes (al dan niet bewust *kuch*).

Achter ieder hoekje valt wel iets te ontdekken: een leuk winkeltje, een smakelijke tapasbar, een volks pleintje met een schattig fonteintje… Ga dus zeker op verkenning en laat je verrassen!

Persoonlijke aanrader: de Barrio de Santa Cruz of Santa Cruz-wijk met zijn middeleeuwse Judería: de oudste en meest historische wijk van Sevilla.

Oh, en eet alsjeblieft alleen tapas als je Sevilla bezoekt. Laat de typische toeristengerechtjes even achterwege en ga voor lokale keuken. Heer-lijke gerechtjes gegarandeerd!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Tapas - door AGMJ

Het is best een opgave om een beperkt lijstje met bezienswaardigheden op te stellen voor een citytrip Sevilla. Er is zoveel te zien!

Toch heb ik een poging gewaagd… Deze bezienswaardigheden beveel ik warm aan als je een citytrip Sevilla plant!

Vámonos!

Citytrip Sevilla: 9 leuke bezienswaardigheden

1 – La Giralda en de Catedral de Santa María de la Sede

La Giralda is het herkenningsteken van Sevilla. Deze prachtige klokkentoren werd gebouwd door de Almohaden (een Berberse moslimdynastie) in 1184-1195 en was toen de hoogste minaret ter wereld.

En hoog is ie nog steeds! Het is best een opgave om deze 97 meter hoge toren te beklimmen – zeker in een warme stad als Sevilla – maar het loont de moeite! De toren biedt namelijk een fantastisch uitzicht over de hele stad en haar omgeving.

De toren staat naast de Catedral de Santa María de la Sede – de kathedraal van Sevilla – en de bijhorende Patio de los Naranjos of ‘Patio van de sinaasappelbomen’ (zie onderstaande foto).

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Patio de los Naranjos - door AGMJ

Tijdens de Reconquista en na de verovering van Sevilla door de christenen werd de aangrenzende moskee vanaf 1401 verbouwd tot kathedraal. De Giralda werd daarbij geïntegreerd als klokkentoren.

Zelfs als je het niet zo voor kerken of kathedralen hebt (zoals ik), is deze een bezoekje waard. De vele kunst die de kathedraal rijk is kon me persoonlijk niet zo bekoren, maar het is werkelijk een imposant bouwwerk. Ontzagwekkend!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Praalgraf van Christoffel Colombus in de Catedral de Santa María de la Sede - door AGMJ

Verder vind je in de zuidelijke dwarsbeuk van de kathedraal het bijzondere praalgraf van Christoffel Columbus. Belangrijke historische figuur!

Overnachten

Ontdek de beste accommodaties in Sevilla. Prijzen vanaf €10 per nacht.

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sevilla. Retour vanaf €44.

2 – Real Alcázar de Sevilla

Naast de kathedraal vind je de Reales Alcázares de SevillaDit immense paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het is één van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur.

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Real Alcázar de Sevilla - door AGMJ - 1

Dit is een van de mooiste paleizen die ik ooit heb gezien. Hands down. De Moorse invloeden en de rijkelijk aanwezige geometrische figuren op tegels, deuren en koepels zijn prachtig.

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Real Alcázar de Sevilla - door AGMJ - 2

Het is niet voor niets dat films en series zoals ‘Lawrence of Arabia’ (1962), ‘Kingdom of Heaven’ (2005) en ‘Game of Thrones’ (Dorne) hier deels werden opgenomen. De setting spreekt tot de verbeelding…

Beautiful #dome.

Een bericht gedeeld door Laurens M (@agmjbe) op

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Real Alcázar de Sevilla - door AGMJ - 6 Verder was ik diep onder de indruk van de Baños de María Padilla onder het paleis. Zeker niet vergeten als je een bezoekje brengt! Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Baños de María Padilla - Real Alcázar de Sevilla - door AGMJ - 1 Tijdens een bezoek aan het paleis valt je mond open van verbazing, en als je buitenkomt wacht er nog een aangename verrassing: de tuinen binnen de imposante paleismuren verkennen. De moeite!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Real Alcázar de Sevilla - door AGMJ - 7

3 – Metropol Parasol

 

 

#MetropolParasol in Sevilla! Een bericht gedeeld door Laurens M (@agmjbe) op

Metropol Parasol is een gigantische houten constructie die het Plaza de la Encarnación overdekt. Het complex werd gebouwd onder leiding van de Duitse architect Jürgen Mayer met als doel het plein nieuw leven in te blazen. En dat is aardig gelukt!

In, onder en rondom de houten “parasols” vind je een archeologisch museum, een boerenmarkt, een verhoogd plein, meerdere cafés en meer trendy bars en restaurants (vooral in de achterliggende wijken). Gezellig tapas eten ‘s avonds!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Tapas onder de Setas de Sevilla - door AGMJ
Maar veruit het leukste vond ik de kronkelende wandelweg boven de parasols met een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad, zeker bij zonsondergang!

Je betaalt wat inkom om naar boven te mogen. Dat lijkt op het eerste gezicht een bummer. Maar boven kun je je toegangsticket inruilen voor een drankje op het panoramisch terras. Leuk!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Metropol Parasol - door AGMJ - 2

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Metropol Parasol - door AGMJ - 3

4 – Parque de María Luisa

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Parque de Luisa María - door AGMJ

Het Parque de María Luisa is het meest bekende park van Sevilla, dichtbij het Plaza de España. Prinses María Luisa Fernanda de Borbón schonk het park destijds aan de bewoners van Sevilla.

Het werd aangelegd in romantische stijl en herbergt eeuwenoude bomen, bijzondere vijvers en prachtige fonteinen. Een ideaal namiddagje ontsnappen aan de drukkende zon en ontspannen tussen mooie fauna en flora.

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Fontein Parque de Luisa María - door AGMJ

Overnachten

Ontdek de beste accommodaties in Sevilla. Prijzen vanaf €10 per nacht.

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sevilla. Retour vanaf €44.

5 – Plaza de España

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Plaza de España - door AGMJ - 1

Tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 werden er diverse gebouwen opgetrokken in het María-Luisapark, waaronder het fenomenale Plaza de España van de hand van Aníbal González Álvarez.

Het weidse plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel omringd door gebouwen. Onderaan deze gebouwen zie je 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (Andalusische tegeltjes).

Het middenplein wordt bijna volledig omringd door een kanaal waarover vier bruggen zijn aangelegd die de 4 oude koninkrijken van Spanje vertegenwoordigen (León, Castilla, Aragón en Navarra). Indrukwekkend!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Plaza de España - door AGMJ

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Plaza de España - door AGMJ - 4

Star Wars fans in de zaal? Dan zal dit plein je zeker bevallen! Het Plaza de España diende namelijk als filmset voor Naboo in de film ‘Star Wars: Episode II – Attack of the Clones‘ uit 2002.

Feeling bubbly! 🌞🇪🇸

Een bericht gedeeld door Laurens M (@agmjbe) op

6 – Museo de Bellas Artes de Sevilla

Museo de Bellas Artes de Sevilla Na het Prado in Madrid is het Museo de Bellas Artes van Sevilla het belangrijkste museum voor beeldende kunst in Spanje. Je kunt er werken bewonderen van Spaanse meesters zoals Velázquez, Murillo, El Greco, Valdés Leal, enz. Je vindt er verder ook meesters uit de Lage Landen zoals Jan Brueghel de Oude, Cornelis de Vos, Sebastiaen Vrancx, Jan Wildens, Willem Benson, Marcellus Coffermans en Pieter Aertsen. Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Museo de Bellas Artes - door AGMJ

7 – Casa de Pilatos

Eén van de mooiste paleizen in Sevilla is het Casa de Pilatos. Het gebouw is opgetrokken in gotische mudejarstijl vermengd met Renaissance-elementen en heeft een typische Andalusische patio. Bijzonder mooi gebouw. Zelf vond ik de verwijzingen naar de Oudheid erg leuk. Op het binnenplein van het paleis vind je tal van bustes van bekende Grieken en Romeinen en beelden van goden, godinnen en helden.


8 – Plaza de Toros de la Real Maestranza de Sevilla

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - La Maestranza - door AGMJ

Het 18de-eeuwse Plaza de Toros van Sevilla is de oudste stierenring van Spanje. Hoewel ik geen liefhebber ben van de corridas de toros is het wel een bijzonder gebouw met een bijzondere vibe. Een bezoekje waard. Binnen de koninklijke arena is ook een museum gevestigd. Hier kun je – hoe kan het ook anders – terecht voor meer info over de wereld van het stierenvechten.

Overnachten

Ontdek de beste accommodaties in Sevilla. Prijzen vanaf €10 per nacht.

Vliegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sevilla. Retour vanaf €44.

9 – Torre del Oro en omgeving

De Torre del Oro is een toren aan de Paseo Cristóbal Colón en de Guadalquivir. Hij dateert uit de 12e eeuw en maakte vroeger deel uit van de Moorse stadswallen tussen de Reales Alcázares en de rest van de stad.

De naam ‘Gouden Toren’ dateert uit de bloeitijd van Andalusië, toen de schepen uit de Amerikaanse koloniën binnenstroomden in Sevilla en hier werden gelost. Hij diende ook als gevangenis, kapel en opslagplaat.

Nu vind je er een maritiem museum. Heel eerlijk? Ik vind de toren zelf niet zo bijzonder, maar de omgeving is bijzonder mooi.

Maak een wandeling langs de Guadalquivir en kuier langs de prachtige paleizen en gebouwen in de buurt: de Real Fábrica de Tabacos de Sevilla (eerste tabaksfabriek van Europa, nu de universiteit van Sevilla), het Palacio de Alfonso XIII (nu een luxehotel) en het Palacio de San Telmo (nu een zetel van de Andalusische overheid).

Hierrrrrr met die tapas!

Er zijn drie adresjes die ik warm aanbeveel om tapas te gaan eten met een lekker frisse Tinto de Verano bij:

laCava.bar

De beste tapas die ik at tijdens mijn citytrip Sevilla waren die van laCava.bar (Calle Hernando Colón 12) in de buurt van de Giralda. Moderne en trendy zaak. Heerlijke tapas in een eigentijds jasje. Bijzonder vriendelijke en attente bediening. Toppertje! Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - laCava Bar - door AGMJ - 1


Quilombo Bar

Een ander leuk adresje is Quilombo Bar (Calle Peris Mencheta 6): smaakvolle tapas, leuke inrichting, gezellig terrasje en vriendelijk personeel! Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Quilombo Bar - door AGMJ

Arco Tapas

Het eerste wat opvalt bij Arco Tapas (Calle Dos de Mayo 8) is de kleurrijke en tegelrijke inrichting. Verder geniet je van degelijke tapas en vriendelijke bediening! Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Arco Tapas - door AGMJ

 

Flashy tapas! Een bericht gedeeld door Laurens M (@agmjbe) op

Citytrip Sevilla: recap with a map!

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Overizcht kaart - door AGMJ

Plan je zelf een citytrip Sevilla? Dan vind je hier nog eens alle bezienswaardigheden mét adressen! Handig toch?! 

Als je trouwens op de afbeelding hierboven klikt, opent een meer gedetailleerde versie van de map!

 1. Barrio de Santa Cruz
 2. La Giralda: Av. de la Constitución
 3. Catedral de Santa María de la Sede: Av. de la Constitución
 4. Real Alcázar de Sevilla: Patio de Banderas
 5. Metropol Parasol: Pl. de la Encarnación
 6. Parque María Luisa: Paseo de las Delicias
 7. Plaza de EspañaAv de Isabel la Católica
 8. Museo de las Bellas Artes: Pl. del Museo 9
 9. Casa de Pilatos: Pl. de Pilatos, 1
 10. Plaza de Toros de la Real Maestranza: Paseo de Cristóbal Colón 12
 11. Torre del OroPaseo de Cristóbal Colón
 12. Real Fábrica de Tabacos de SevillaCalle San Fernando 4
 13. Hotel Alfonso XIIICalle San Fernando 2
 14. Palacio de San Telmo: Avenida de Roma
 15. laCava Bar: Calle Hernando Colón 12
 16. Quilombo Bar: Calle Peris Mencheta 6
 17. Arco Tapas: Calle Dos de Mayo 8

En dan nu? Boeken maarrr!

Wat denk je? Citytrip Sevilla boeken? Top! Hieronder vind je alvast leuke adresjes om te verblijven pal in het centrum! Happy hunting!

Zelf verbleven wij trouwens in het uitstekende pension Hostal Callejon del Agua. Ruime, eenvoudige, verzorgde kamers mét airco. Leuk dakterras. Vriendelijk personeel. En dat hartje Sevilla!

Booking.com

Wil je mijn citytrip Sevilla delen?

Citytrip Sevilla Bezienswaardigheden - Laurens M - door AGMJ

Wat vond je van deze blogpost? Zin gekregen in een citytrip Sevilla? Show me the love in een reactie of deel deze blogpost met anderen via sociale media!

2 Reacties

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!