Skip to main content

Ik hou ervan om tijdens het weekend rustig te ontbijten en zo stilletjes wakker te worden. Dat ontbijt mag dan zeker ‘ns iets specialers zijn, maar het mag niet al te veel moeite kosten om te maken.

Enter ovengebakken bosbessen-bananenhavermout! Dit recept komt uit het boek “De Gezonde Goesting” van Steffi Vertriest (aanradertje!). Het is zo simpel én lekker dat ik het steeds opnieuw maak!

3 ingrediënten. That’s all it takes! Waar wacht je nog op? Aan de slag met dit ontbijtje!

Ovengebakken bananenhavermout met bosbessen - door AGMJ - 6 - S

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote rijpe bananen
  • 12 afgestreken lepels havermout
  • 2 handenvol blauwe bessen (diepvries)

Bereiding

  1. Plet de bananen in een grote kom
  2. Meng de havermout eronder
  3. Roer de bosbessen er rustig door (je hoeft ze niet te ontdooien)
  4. Verdeel het mengsel over 2 kleine ovenschoteltjes / kommetjes
  5. Bak 15 minuten in de oven op 180° C

Dit ontbijtje is het lekkerst warm. Begin er dus meteen aan!

Smakelijk!

Kookinspiratie nodig?

De leukste kookboeken vind je hier!

Snuister nu

Zin in bananenhavermout met bosbessen?

Heb je zin om deze bananenhavermout met bosbessen eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!