Welkom bij A Gentle Man’s Journal, het nieuwste blogavontuur van Laurens M (ik)! Je hoort het goed: nieuwste. Want bloggen is al even een deel van mijn leven. Ik kan het niet meer laten.

Waarom ik (zo graag) blog? Wel…

Ik blog om…

mezelf uit te drukken

Voor mij is een blog een uitlaatklep: voor m’n persoonlijkheid, gedachten, gevoelens, creativiteit, talenten… Pure zelfexpressie dus.

Ik druk mezelf graag uit in woorden, in beelden, in kleding… Het voelt bevrijdend. Het is fijn. Het geeft voldoening. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Eigen foto van een Indonesisch schimmenspel

bewuster te leven

Veel mensen leven niet, maar worden geleefd: slaven van sleur en gewoonte. En dat terwijl het leven voorbijflitst.

Maar als je blogt, dan neem je de tijd en moeite om bewust na te denken over (een deel van) je leven, over je beslissingen en keuzes, over je ervaringen…

Dankzij je blog koppel je regelmatig terug. Dat geeft je (een gevoel van) controle en de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig.

te herinneren

Ervaringen zijn vluchtig en herinneringen vervliegen. Bummer. Tenzij je een blog hebt natuurlijk. Een blog is een dagboek, een reisjournaal, een geheugensteun.

Je stopt je ervaringen in de “cloud“. Zo ze zijn voor eeuwig en altijd tot in de details beschikbaar. *Kuch* Als je regelmatig een back-up maakt, that is.

Ik en mijn vriendin doen een dutje in de zetel na een geslaagde kerstavond

te verwerken

Er zijn natuurlijk ook ervaringen die je zo snel mogelijk wil vergeten. De echtscheiding van je ouders of relaties die stuklopen, in mijn geval. Maar om ze te kunnen vergeten, moet je ze natuurlijk eerst verwerken.

Voor mij is bloggen een ideale therapie. Schrijven over tegenslag werkt helend. Een blog is een vriend die uitstekend luistert en je helpt om alles terug op een rijtje te zetten.

mezelf te stimuleren

Als je regelmatig goede blogposts wil maken, moet je constant op zoek gaan naar inspiratie, naar informatie, naar nieuwe ervaringen

Zo stimuleer je jezelf om je luie zetel uit te wippen en iets leuks, nuttigs of waardevols te doen.

MEME met mezelf en Freddie Mercury over een blogpost die bijna af is

te leren

Neem het van mij aan: een blog is een bijscholing naar keuze. Je verdiept jezelf in één of enkele interesses of passies. Zo leer je veel bij, scherp je je talenten aan en ontwikkel je nieuwe vaardigheden.

Voor je het weet ben je een expert in je “vakgebied”. En dan heb ik het nog niet eens gehad over technische skills: je schrijft beter, fotografeert beter, leert bij over HTML en CSS…

te netwerken

Een blog is een netwerk. Als je jezelf een beetje sociaal opstelt, heb je er in een mum van tijd enkele vrienden en veel dialoog bij.

Dat kunnen virtuele vrienden zijn die je blog volgen en regelmatig reageren, maar ook mensen van vlees en bloed die je ontmoet tijdens evenementen of bijeenkomsten.

Polaroids van een blogevenement op een houten tafel

te vermaken, inspireren of helpen

Last but not least: bloggen is delen. Je vermaakt, inspireert en helpt anderen. Daar haal je érg veel voldoening uit.

Waarom A Gentle Man’s Journal?

Redenen genoeg om te bloggen, lijkt me. Maar heb je daar echt een nieuwe blog voor nodig, Laurens? Wat was er dan mis met de oude? Wel…

Illiveris

In 2009 startte ik Illiveris.com: een persoonlijke en “literaire” blog (vernoemd naar één van mijn fictieve personages). Ik publiceerde er voornamelijk kortverhalen, poëzie en levenservaringen.

Dankzij Illiveris scherpte ik mijn pen en experimenteerde ik met de kracht van fictie. Maar Illiveris was ook getuige van de liefde, vreugde en pijn in mijn niet-fictieve leven.

Jammer genoeg vond ik niet altijd de tijd en inspiratie om Illiveris draaiende te houden. De blog moest plaats ruimen voor een nieuwe passie die mijn leven even compleet beheerste: mode.

Screenshot van mijn blog Illiveris

Up To The Nines

In 2012 begon ik een blog over herenmode: uptothenines.com. Dankzij Up To The Nines leerde ik erg veel bij over mode. Bovendien kwam ik in contact met fijne mensen uit de mode-, PR- en blogwereld.

Maar na enkele jaren miste ik iets… Hoewel mode veruit mijn grootste passie is, wou ik ook over andere passies en ervaringen blijven schrijven.

Ik wou één creatieve plek waar ik mezelf volledig kon uiten over alles wat me bezighield. Zo ontstond A Gentle Man’s Journal (AGMJ).

Hoe strik je een vlinderdas? [TUTORIAL]

A Gentle Man’s Journal (AGMJ)

A Gentle Man’s Journal is een lifestyleblog: één plek voor al mijn passies, talenten en ervaringen.

Hou je van mode? Fotografie misschien? Geniet je van een goed verhaal? Speel je af en toe videogames of bordspellen? Of reis je graag? Well then, sit back and enjoy the ride!

Wees welkom en geniet er verdomme van. Dat is de bedoeling!

Laurens M

Zin om te delen?

Ken je het? Dolenthousiast om je nieuwe blog, maar geen haan die ernaar kraait? Kan jij mij een beetje op weg helpen? ThanksSharing is caring!

4 Reacties

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!