Een mooie stropdas is vaak de kers op de taart van een stijlvolle outfit. Je kan er dus maar beter zorg voor dragen!

Laat ons eerlijk zijn: stropdassen krijgen wat te verduren. Ze worden talloze keren gestrikt en geknoopt tot ze – bij veel mannen na talloze pogingen – eindelijk goed zitten.

Het leven van een das is taai. Wil jij je dassen zo goed mogelijk onderhouden zodat ze er steeds als nieuw uitzien en zo lang mogelijk meegaan? Dan zijn deze tips voor jou!

Stropdassen opbergen, schoonmaken en onderhouden - 7 snelle tips - door Laurens M - via AGMJ

7 tips om je stropdassen te onderhouden

1. Algemeen

Behandel je dassen per definitie met zorg. Vooral de zijden exemplaren zijn redelijk fragiel. Als je te hard aan de uiteinden trekt, rekt de stof, komen de naden en stiksels los, en verandert de vorm.

2. Dassen uitdoen

Trek de das niet naar één kant om hem uit de boord van je hemd te verwijderen. Maak de knoop los, doe de boord omhoog, trek de das over je hoofd en verwijder de knoop.

3. Draagfrequentie

Als je een das te vaak draagt, vergroot je de kreuken en plooien die ontstaan na normaal gebruik. Twee opeenvolgende dagen dezelfde das dragen is het maximum.

4. Opslag

Een dassenrekje is niet de beste manier om je dassen op te bergen. Berg ze daarentegen op in losse rollen. Neem een verkreukelde das bij het smalle eind beet, wikkel hem om je vuist en laat hem zo rusten.

Als een das plooien heeft, kan je hem wel enkele dagen ophangen om de kreuken weg te laten zakken, maar vergeet hem achteraf niet terug op te rollen! Berg je dassen ook nooit op met de knoop er nog in.

5. Plooien en kreuken verwijderen

Verwijder plooien met een speciale handstomer. Fabrikanten raden aan kreuken om de paar maanden uit je dassen te stomen. Zo blijven ze er gloednieuw uitzien!

Vermijd strijken als je kan. Verkeerd strijken kan het uiterlijk van een goede das verpesten. Een das hoort namelijk niet geheel plat te zijn, maar heeft afgeronde kanten.

6. Wassen

Dassen mag je nooit wassen! Verwijder eventuele vlekken nauwkeurig met een vlekkenmiddel. Als je zo’n middel wil gebruiken, probeer het dan bovendien eerst uit op een onzichtbare plek. Je weet maar nooit!

7. Droogkuis

Breng je je das naar de droogkuis? Zoek er dan een die gespecialiseerd is in het reinigen van dassen, zeker als je een vlek wil verwijderen.

Meer stijl- en kledingtips ontvangen?

Hebben deze tips jou geholpen om je stropdassen te onderhouden? Mooi zo! Alvast bedankt om dit artikel te delen via sociale media!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe tips? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van AGMJ! Zo ontvang je al mijn kledingtips steeds in je mailbox. Driewerf hoezee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!