Eerst en vooral wil ik jou en je familie een fantastisch 2018 toewensen! Doe maar eens lekker zot. Verder hoop ik dat je met plezier en mooie herinneringen kan terugblikken op 2017.

Mijn goede voornemens voor 2018 - Laurens M - AGMJ - FI

Ik hou zelf een goed gevoel over aan 2017. Ik zou je bijlange niet meer kunnen vertellen wat er allemaal is gebeurd, wat ik allemaal heb gedaan, maar de algemene tendens in mijn hoofd is dat het dik ok was. Veel leuke momenten, geen noemenswaardige problemen. Top! Houden zo.

2017 was echter ook het jaar waarin het echt tot me doordrong hoe snel de tijd gaat, hoe snel de weken voorbij vliegen. Op zich niets mis mee. Time flies when you’re having fun, I guess. Toch domineert die gedachte mijn goede voornemens voor 2018.

Ik wil 2018 dan ook uitpersen als een smakelijke vrucht. Er ten volle van genieten tedekke! Hoe?

IN 2018 WIL IK…

(in willekeurige volgorde)

Meer tijd spenderen met m’n liefje, vrienden en familie

Ik heb duizenden fijne momenten beleefd in 2017 samen met m’n lief vriendinnetje, en dat zou ik in 2018 op z’n minst zo willen houden of zelfs willen opdrijven. Meer uitstapjes, meer dates, nog meer genieten van elkaar!

Een bericht gedeeld door Laurens M (@agmjbe) op

Verder zie ik mijn familie best vaak, maar soms neemt het leven even de bovenhand en duurt het al eens een week langer voor ik ze nog ‘ns zie. Dat wil ik vermijden in 2018. Ik wil zoveel mogelijk momenten aangrijpen om geluk en plezier met hen te delen. Geen excuses!

Daarnaast zou ik ook mijn broer en neef graag meer zien (Ja heren, dit is een openlijke liefdesverklaring: deal with it!). Iedere keer als ik een bordspelavond, gameavond of iets anders organiseer zijn ze uitgenodigd én van de partij, maar het voelt nog steeds aan als te weinig.

 

Een bericht gedeeld door Laurens M (@agmjbe) op

Dat brengt me meteen bij het volgende punt: ik wil meer bordspelavonden en game nights organiseren voor mijn familie en vrienden. We amuseren ons steeds rot, en er zijn nog steeds bordspellen waar we niet aan toe gekomen zijn. Schandalig! Challenge accepted.

M’n balans terugvinden

Ik heb het gevoel dat ik eind 2017 m’n balans wat ben kwijtgeraakt tussen lief – vrienden –  familie – huishouden – blog – sport – koken – enz. Ik heb niet meer al m’n zaken op een rijtje, en dat vind ik niet zo fijn.

Ik zou in 2018 dan ook willen streven naar een nieuwe balans tussen alles, zonder ergens aan te moeten inboeten. Als ik dan toch af en toe ergens verstek moet laten gaan, dan zal het huishouden de dupe zijn, maar met tegenzin. Ik heb graag alles ordelijk, proper, gewassen en gestreken. Ah well. First World problems.

Meer bloggen

Ik heb weinig geblogd in 2017. Bitterweinig zelfs. Zo weinig dat ik me afvroeg of het niet beter was om er voorgoed mee te kappen, me gewonnen te geven.

Maar weet je wat? Ik kan het niet. De overweging om te stoppen maakte me zelfs vastberadener dan ooit om er net volop voor te gaan. Bloggen is mijn creatieve uitlaatklep. Mijn blog weerspiegelt én stimuleert al mijn passies. Dat wil en kan ik niet opgeven.

Daarom heb ik een blogplan opgesteld met blogdoelen om mijn blog geleidelijk aan verder uit te bouwen. Ik heb nu ook al 2 maanden iedere week een blogpost gepubliceerd. So far so good dus!

Bloggen doe ik in de eerste plaats voor mezelf, maar het is des te fijner om te weten dat mensen er ook wat aan hebben, dat je een geboeid publiek hebt, dat je al die dingen niet voor niets online deelt. Vind je wat ik schrijf leuk? Laat dan eens een reactie achter. Dat motiveert!

The Gentle Journal 05-16 - over modemusea en maatpakken FB

Terug sporten

Een van m’n voornemens voor 2017 was om m’n bureau “renoveren”, en dat is meer dan gelukt. MAAR… Tijdens het herinrichten stond mijn sportkamer afgeladen vol met bureaumeubelen en administratief puin, waardoor mijn sportleven een hele tijd stillag.

Tot dan was ik echt goed aan het sporten, 2 à 3 keer per week. En nu? Nu barst ik uit m’n kleren en krijg ik een buikje: 2 dingen die ik haat. Jep, haat (sorry). Dat moet veranderen.

Op zich geen reden tot paniek hoor: ik kom snel bij, ik val snel af. Sporten is geen straf meer – zoals vroeger – het is een behoefte geworden. Ik voel me veel beter na een sportsessie.

Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ik m’n conditie snel terug op punt zal krijgen, dat ik snel terug in m’n kleren zal passen en die pens weer naar binnen kan duwen.

Meer fotograferen

Als ik tegenwoordig iets fotografeer, dan is dat altijd in functie van iets anders: een feest, een reis, mijn blog. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar ik wil terug naar de basis.

Ik wil tijd nemen om te experimenteren met licht en techniek. Ik wil plezier in het fotograferen an sich. L’art pour l’art verdorie!

Vroeger trok ik de tuin in met m’n eerste spiegelreflexcamera en fotografeerde ik alles wat me verwonderde: bloemen, kikkers, enz. Zo leerde ik langzaam maar zeker bij. Dat gebeurt nu niet meer. Weg avontuur. En dat mis ik.

Ik wil bewuster fotograferen, meer experimenteren en er ook echt m’n tijd voor nemen. Het is zo’n mooie hobby…

Meer fotograferen - mijn goede voornemens voor 2018 - door AGMJ

Meer koken

Sinds ik alleen woon probeer ik zo vaak mogelijk te koken, met vallen en opstaan. Ik vind koken op zich leuk, maar ik vind het nog fijner om te koken voor m’n vriendinnetje of voor gasten en hen te zien genieten.

In 2018 wil ik nog meer experimenteren, leuke gerechten ontdekken én ze hier op m’n blog delen. Dan hebben jullie er ook wat aan, n’est-ce pas?

Kipcurry met zilvervliesrijst en spinazie - door AGMJ - 4

Een dikke cent bijverdienen

Ik weet het – het is geen wereldvrede – maar ik zou graag op het einde van de maand meer centjes overhouden op m’n zichtrekening.

Ik gooi het niet langs ramen en deuren naar buiten hoor, integendeel, maar alleen wonen is duur. Bovendien heb ik mezelf een zwaar spaarregime opgelegd. Ik zou gewoon graag wat meer overhouden om te “leven”.

Het voornaamste vlak waarop ik nu bespaar is eten, en dat vind ik stiekem niet zo fijn (zie vorig voornemen). Ik zou graag net wat meer experimenteren met eten, maar voeding en drank is bijzonder duur geworden. Niet normaal.

Niet dat koken duur hoeft te zijn natuurlijk, maar af en toe een “specialleke” is wel eens leuk, toch? Ik mik op € 300 à 400 extra in de maand. Ik weet alleen nog niet hoe ik het voor elkaar ga krijgen:

 • Bijles geven?
 • Evenementen fotograferen?
 • M’n blog monetizen?

Alle suggesties welkom!

Opnieuw creatief schrijven

Ik zet dit laatste voornemen er ook maar bij, met stille hoop en een bang hartje. Ik vind het bijzonder fijn om creatief te schrijven – gedichten en kortverhalen bijvoorbeeld – maar ik heb al een hele tijd geen inspiratie meer. En inspiratie – dames en heren – kan je helaas moeilijk afdwingen.

Ik wil er in ieder geval wel alles aan doen om meer kortverhalen en gedichten te schrijven. Ik mis het. Iemand tips?

Meer creatief schrijven - mijn goede voornemens voor 2018 - door AGMJ

WAT VOND JE VAN MIJN GOEDE VOORNEMENS?

Zo, dat waren mijn goede voornemens voor 2018. Heb jij goede voornemens voor 2018? Laat het mij weten in een reactie! Ik ben benieuwd!

Vond je deze blogpost leuk? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van AGMJZo ontvang je al mijn blogberichten steeds in je mailbox. Driewerf hoezee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Neem deel aan de discussie 2 Reacties

 • Hildegarde schreef:

  Hey Laurens,

  Voor jou ook nog eens de beste wensen voor 2018. Veel werklust, veel liefde, maar ook veel gezelligheid !

  Ik vind het lezen van jou blog altijd leuk, ontspannend, soms grappig , maar ook wel diepgaand.
  Het is tof om te ervaren dat zo een jong iemand als jij zo stilstaat bij sommige dingen.
  En dat jij alles zo mooi kunt omschrijven en verwoorden.
  Zoals iemand lekker kan koken, kan jij zalig schrijven.
  Het vloeit precies uit je pen!!
  Maar ja jij was bij ons ook al een specialere hè!!!!!
  Blijf deze trend verder zetten.
  Ge doet dat goed!
  Vele groetjes en dikke knuffel,

  Hildegarde

  • Laurens M schreef:

   Heeeeee Hildegarde,

   Wat een leuke reactie zeg! Dankjewel voor de complimenten. Vind ik enorm fijn en motiverend. 🙂 Ik ga echt proberen om ervoor te gaan dit jaar en consequent elke week iets te posten!

   De wereld is aan de speciallekes! ;-p

   Als ik wat meer recepten op m’n blog heb staan zal ik jullie eens uitnodigen hoor, maar ik heb nog een lange weg te gaan op dat vlak. :-p

   Groetjes en dikke knuffel,

   Laurens

Om nom nom reacties...