Winterparfums voor heren: mijn top 5

Ik ga nooit de deur uit zonder parfum op. Zomer. Winter. Nooit! Voor mij is een goed herenparfum een onmisbaar deel van iedere outfit. De hidden secret touch om subtiel (!) een goede indruk na te laten.

Er is maar één probleem: er zijn zoooooveel parfums voor heren op de markt, maar zoooooooo weinig écht goede slash unieke parfums.

Am I right? Right.

Ben jij op zoek naar een goed parfum? I feel your pain mister. Hieronder deel ik mijn persoonlijke top 5 winterparfums voor heren om jou te inspireren. Ik ben er zeker van dat één van deze winterparfums je zal bevallen!

Here we go!

Winterparfum 5:  By The Fireplace door Maison Martin Margiela

By The Fireplace door Maison Martin Margiela - Top 5 winterparfums voor heren - door AGMJ

By The Fireplace is een houtachtige geur ontwikkeld met noten van kastanjes. De roze peper en kruidnagel als hartnoten creëren een verfijnd contrast met de warme noten van kasjmier en oranjebloesem voor een warm, rustgevend
effect.

Geurcompositie:

 • Topnoten: roze peper, oranjebloesem en kruidnagel
 • Hartnoten: kastanje, Guaiac hout en jeneverstruik
 • Basisnoten: vanille, Perubalsem en Cashmeran

Winterparfum 4: Wonderwood door Comme des Garçons

Wonderwood door Comme des Garçons - Top 5 winterparfums voor heren - door AGMJ

Eén woord: hout! Wonderwood van Comme des Garçons opent met de geur van sandelhout – vervlochten met cederhout en patchouli – en  aangevuld met cipres- en vetiveraccenten.

Peper, wierook, karwij en nootmuskaat geven Wonderwood een uniek, scherp karakter. Bergamot zorgt tot slot voor een tikje frisheid. Warm aanbevolen!

Geurcompositie:

 • Topnoten: madagascarpeper, bergamot, Somalische wierook, nootmuskaat
 • Hartnoten: cristalon, cashmeran, gaiac, ceder, karwij
 • Basisnoten: javanol, sandelhout, vetiver, oud

Winterparfum 3: Valentino Uomo door Valentino

Valentino Uomo - Top 5 winterparfums voor mannen - door AGMJ

Valentino Uomo is een zwoele zeemzoete geur. Het parfum opent met frisse en heldere bergamot, aangezet met mirre. Daarna komen de aroma’s van gebrande koffiebonen, chocolade en hazelnoot vrij (I know!). De basis wordt gevormd door cederhout en wit leer. Pure verleiding in een mooi flesje!

Geurcompositie:

 • Topnoten: bergamot en mirte
 • Hartnoten: geroosterde koffiebonen, chocolade en hazelnoot
 • Basisnoten: leer en ceder

Winterparfum 2: Terre d’Hermès door Hermès

Terre d'Hermès - Top 5 winterparfums voor heren - door AGMJ

Terre d’Hermès is een unieke kwaliteitsgeur met een warme, natuurlijke charme. Dit winterparfum opent met verfrissende citrustoetsen van sinaasappel en grapefruit. Daarna ruik je levendige toetsen van peper en verse kruiden. De basis wordt gevormd door de subtiele zoetheid van benzoë, rozijnen en heerlijke houtachtige noten.

Geurcompositie:

 • Topnoten: sinaasappel en grapefruit
 • Hartnoten: peper en pelargonium
 • Basisnoten: patchouli, ceder, vetiver en benzoine

Winterparfum 1: Colonia Intensa Oud door Acqua di Parma

Colonia Intensa Oud van Acqua Di Parma - Top 5 winterparfums voor heren - door AGMJ

Dit is veruit mijn lievelingsparfum voor heren. Zomer, winter, whatever. Deze geur is zó goed dat ik hem stiekem eigenlijk liever niet zou delen. Tot nu toe was dit herenparfum mijn klein geheimpje. Enorm duur, dat zeker, maar iedere euro waard. Echt waar! Intens, met een rijk ontwikkelend karakter. Je hebt er uren geniet van!

Colonia Intensa Oud opent met de frisheid van bergamot, limoen en sinaasappel. Daarna toont dit winterparfum zijn unieke, ongeëvenaarde persoonlijkheid vol kostbare ingrediënten zoals Agarhout (Oud), Russische koriander en Haïtiaans Amyrishout. De elegante basis van Colonia Oud wordt gevormd door ceder, sandelhout en patchouli, gecombineerd met noten van leer en musk.

Geurcompositie:

 • Topnoten: citrus
 • Hartnoten: Agarhout, koriander, Amyrishout
 • Basisnoten: leer en muskus

Zin om deze top 5 winterparfums te delen?

Zo, dat was mijn top 5 winterparfums voor heren. Heb je zelf ook enkele favorieten? Deel ze alsjeblieft: ik ontdek graag nieuwe toppers!

Genoten van deze blogpost? Alvast bedankt om hem te delen op jouw favoriete sociale netwerk!

 • 3
  Shares

Om nom nom reacties...