Skip to main content

Weet je, ik heb weinig ervaring met voorgerechten. Meestal is het soep. *Ahum.* Niets mis mee natuurlijk – Soep is heerlijk! – maar onlangs wou ik mijn gasten toch eens verwennen met iets anders.

Ben jij ook op zoek naar een heerlijk simpel voorgerechtje boordevol smaak? Probeer dan zeker deze tartes Tatin met kerstomaten eens. Ze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog eens fantastisch uit!

De combinatie van sjalot, balsamicoazijn en kerstomaat is écht geslaagd. Jup. Aanradertje. En euh, goed begonnen is half gewonnen!

Tartes Tatin met kerstomaten - Voorgerecht - Recept - door Laurens M - via AGMJ.be

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g kerstomaatjes
  • 2 (grote) sjalotten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 3 takjes verse tijm
Tartes Tatin met kerstomaten - Voorgerecht - Recept - door Laurens M - via AGMJ.be - Blog

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel en snipper de sjalotten en fruit ze 3-4 minuten in de olijfolie.
  3. Voeg de kerstomaatjes en de tijmblaadjes toe en laat het mengsel enkele minuten stoven.
  4. Voeg daarna de balsamicoazijn toe en kruid af met voldoende peper en zout. Laat nog enkele minuten pruttelen.
  5. Verdeel het tomatenmengsel, de sjalotsnippers en de balsamicoazijn over de holtes van een muffinbakvorm.
  6. Rol het bladerdeeg uit en snijd of steek er ronde lapjes uit.
  7. Leg de lapjes op de tomaatjes en stop de randen in.
  8. Bak de tartes Tatin een 20-tal minuten tot het deeg lichtjes kleurt.
  9. Haal de taartjes uit de oven, maak de deeglapjes wat los van de vorm met een mes, leg er een snijplank op en draai om.

Serveer de tartes Tatin op een leuk bord en werk af met wat tijm- of basilicumblaadjes.

Smakelijk!

Kookinspiratie nodig?

De leukste kookboeken vind je hier!

Snuister nu

Ook zin in deze tartes Tatin met kerstomaten?

Heb je zin om deze tartes Tatin met kerstomaten eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!