Weinig zin om te koken, maar wel véél zin in een pastagerechtje? I feel your pain. Mijn tip? Probeer dit orzorecept met spinazie en kerstomaten maar eens uit.
Snel. Makkelijk. Weinig ingrediënten. Véél smaak!
Pastagerecht
2 personen
30 min.
Ingrediënten
Voor dit orzorecept met spinazie en kerstomaten heb je volgende ingrediënten nodig:
- 175 g orzo
- 300 g kerstomaten
- 400 g spinazie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 tl paprikapoeder
- 1 el fijngehakte basilicum
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 50 g grana padano
- 400 ml groentebouillon (1 blokje)
Bereiding
- Snipper de rode ui, pers de knoflook en fruit ze aan in een pan met een scheutje olijfolie (op een laag vuur).
- Flans de orzo erbij en roerbak deze 1 minuut mee.
- Voeg de groentebouillon toe, plaats een deksel op de pan en laat het geheel 10 – 12 minuten koken op een laag vuur. Schep regelmatig om. (Voeg wat water toe als de orzo te droog wordt, maar overdrijf niet of je hebt minestrone!)
- Halveer de kerstomaten en voeg ze samen met het paprikapoeder in een andere pan (met een scheutje olijfolie). Bak enkele minuten op een middelhoog vuur.
- Doe de basilicum en de spinazie in diezelfde pan en laat deze al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog enkele minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten.
- Kap de orzo over in de pan met groenten en verhit nog 1 minuut.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de grana padano.
Smakelijk!
Protip: wil je dit orzorecept met spinazie en kerstomaten een ‘fancy touch‘ geven. Werk dan af met wat geroosterde pijnboompitten! Geen must, wel lekker!
Ook zin in dit orzorecept met spinazie en kerstomaten?
Heb je zin om dit orzorecept met spinazie en kerstomaten eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!