Zomer? Dat schreeuwt om salades! Maar soms is het een uitdaging om een salade te maken die én snel en makkelijk te bereiden is én ook nog een beetje speciaal is. Toch?
Gelukkig kwam mijn bevallig vriendinnetje onlangs op de proppen met een heerlijk recept voor een groene zomersalade met halloumi, prinsessenboontjes, gegrilde avocado en een pestosausje als finishing touch.
Zomer in een kom! Proberen die handel:
Ingrediënten
Dit gerecht is op een halfuurtje klaar! En dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:
- 300 g prinsessenbonen
- 1 avocado
- Zakje veldsla (125 g)
- 200 g halloumi
- 30 g permezaanse kaas
- 2 eieren
- 1/2 citroen
- 20 g pijnboompitten
- 25 g verse basicilum
- 10 g verse muntblaadjes
- 0,4 dl olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Kuis de prinsessenbonen en snijd ze indien nodig in twee.
- Kook ze – tegelijkertijd met de eieren – 8 à 9 minuten met een snuif zout, laat ze daarna schrikken in koud water en zet ze even opzij.
- Blend de parmezaan, de olijfolie, het citroensap, de muntblaadjes en de basilicum met wat peper en zout tot een pesto.
- Pel, halveer en ontpit de avocado en snijd deze in halve (niet al te dunne) schijfjes. Wrijf de schijfjes in met olijfolie en bak ze in een grillpan. Kruid af met peper en zout. Haal ze daarna van het vuur en zet ze opzij.
- Snijd de halloumi in kleine plakjes en gril deze plakjes in een pan tot ze lichtbruin kleuren.
- Kleur de pijnboompitten lichtjes in een pan, pel de eieren en snijd ze in kwartjes.
- Dresseer een diep bord of kom met veldsla en leg er de boontjes, avocado, halloumi, eierpartjes en pijnpoompitten op.
- Serveer de saus apart of besprenkel de borden naar wens.
Open vervolgens een goede fles witte wijn en…
Smakelijk!
Ook zin in deze zomersalade?
Heb je zin om deze groene zomersalade met halloumi en gegrilde avocado eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!