Wow. Where did january go? De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbijgevlogen (en de tweede is al in de helft!), en ik heb geen flauw idee hoe en wanneer dat gebeurd is. Was ik er eigenlijk wel bij?

Ah well. Is het te laat om nu nog met goede voornemens op de proppen te komen? Nee. Waarom niet? Daarom niet. Ik ben hier nog altijd de hoofdredacteur tedekke!

Bij deze verklaar ik het nieuwe blogjaar voor geopend! *laat fles prosecco knallen* Ziehier mijn goede voornemens voor 2017. Enjoy!

IN 2017 WIL IK…

(in willekeurige volgorde)

MEER GAMEN

Ik ben best wel een geek – understatement – maar tegenwoordig toch vooral een zielige geek. Hoe meer nieuwe games ik koop, hoe minder tijd ik vind om ze uit te spelen. Dat moet veranderen! Meer Nintendo! Nu! *danst wild rond haardvuur in man cave*

Mijn belachelijk late goede voornemens voor 2017 - Gamen - Legend of Zelda - AGMJ Child of Light - Tribe - AGMJ Captain Toad - Treasure Tracker - Wii U

MEER BLOGGEN

Ik weet het. Ik weet het. Ik blog te weinig. Ik vind dat ook. Het probleem is dat ik op m’n werk al de hele dag voor een computerscherm zit.

Daardoor blijf ik ‘s avonds meestal ver uit de buurt van m’n eigen computerscherm. Dan kijk ik eerder naar het scherm van mijn – euhm – smartphone, tablet, spelconsole of tv. *kuch*

Dus – Laurens – meer bloggen is de boodschap!

The Gentle Journal 04 - 2016 - over huizenjachten en holbewoners

MIJN HUIS DECOREREN

In 2016 zetten ik en mijn ex-vriendinnetje na 6 jaar een punt achter de relatie (geen zorgen, we kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden).

Terug alleen, en alleen wonen. Dat was toch wel even wennen. Gelukkig kan ik best wel goed op m’n eentje gedijen. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest.

Het is dan ook stilaan tijd om mijn eigen stempel te drukken op het huis dat we tot voor kort deelden. Ik zou graag:

 • Een mooi tv-meubel kopen, en eventueel een salontafel
 • Een leeshoek inrichten
 • Een stel onverwoestbare planten hebben
 • Hier en daar wat herschilderen
 • Een krijtmuur in m’n keuken hebben
 • Mijn traphal vol kaders hangen, bijvoorbeeld met eigen foto’s, geek art of quotes. Hoe gekker, hoe liever.
 • Mooie nachtkastjes kopen
 • Mijn bureau herinrichten
 • Enz.

Alles op z’n tijd, I guess. En sparen: godmiljaar, alleen wonen is duur!

LEREN KOKEN

Mijn ex-vriendinnetje is een food prodigy (lees: Vero, begin opnieuw te bloggen tedekke!). Zij kan met 1 ingrediënt een topgerecht maken, bij wijze van spreken. Ze was dan ook de keukenprinses hier in huis, en ik – euhm – de – euhm – stalknecht die af en toe groenten hielp snijden?

Mijn inbreng stelde niet veel voor, dat wil ik maar zeggen. Sinds ik alleen woon ben ik zelf wat aan het experimenteren. Dat moet ook wel, natuurlijk. Ik weiger om iedere dag fast food of gewone kost te eten. Het is allemaal erg nieuw voor mij, maar ik eet bijna altijd vers, en het is meestal nog lekker ook!

Eigenlijk geniet ik er ook best wel van. Dat had ik niet verwacht. Ik vind het ook fijn om te koken voor gasten en hen te zien genieten. Daarom wil ik nog een stapje verder gaan! Wie weet blog ik af en toe wel een recept! Dat motiveert. En dan heb jij er ook nog iets aan!

MEER CREATIEF SCHRIJVEN

Ik vind het erg fijn om af en toe creatief te schrijven – ook al ben ik geen literair wonder – maar de laatste tijd ontbreekt het me wat aan inspiratie. En inspiratie kan je – helaas – niet afdwingen.

Het probleem is dat mijn meest creatieve ideeën op de slechtste momenten opborrelen: examenperiodes, de 5 seconden voor ik in slaap val, familiecrises…

Misschien moet ik me wat meer afzonderen met pen en papier. Terug naar de basis ofzo. Of misschien moet ik op zoek naar een muze? Ik weet het niet. Ik wil er in ieder geval wel alles aan doen om meer kortverhalen en gedichten te schrijven. Ik mis het.

EEN BEETJE DEUGNIETERIJ

Ik ben single. Jep. En na een relatie van 6 jaar mag het voor mij allemaal even wat luchtiger en avontuurlijker. Een beetje deugnieterij kan geen kwaad, toch?

Laat mij maar stilletjes doen. Nee serieus, laat mij met rust. Sinds ik single ben, is er nog nooit zoveel belangstelling geweest in mijn liefdesleven. Ik word er een beetje kregelig van.

Ik kan niet één avond buitenkomen met weet ik veel wie of men fluistert de dag erna dat ik ermee getrouwd ben. *zucht* Zo boeiend is het allemaal niet hoor… Or is it? *knipoogt*

Maar hey, Catullus zei het destijds al: “vivamus, atque amemus, rumoresque senum severiorum omnes unius aestimemus assis.” En hij had gelijk, toch?

Korte samenvatting: ik wil een beetje de deugniet uithangen Gelieve mij met rust laten terwijl ik dat doe. Capish?

MEER DOUBLE-BREASTED BLAZERS, BASIC HEMDEN EN FEDORA’S

Ik heb een kleerkast om u tegen te zeggen, maar er is altijd nog wel een plekje extra vrij. Dit jaar zou ik mijn kleerkast graag aanvullen met:

 • een antracietgrijs of lichtgrijs kostuum, liefst met een double-breasted blazer
 • basic hemden van topkwaliteit: wit, lichtblauw, donkerblauw
 • een fedora: my kind of hat!

Ik kan niet garanderen dat er ook niet enkele andere items mijn garderobe infiltreren. Ah well.

NAAR KOPENHAGEN

Ik vond Stockholm een fantastische stad. Mijn citytrip in goed gezelschap vorig jaar heeft mijn interesse in Scandinavië alleen maar aangewakkerd.

Japan is nog steeds reisdoel nummer 1 – wie weet geraak ik daar ooit, als ik oud, rijk en wijs ben – maar Kopenhagen staat ook al lang op m’n verlanglijstje.

De vraag is alleen: wie gaat er mee? Misschien moet ik eens een algemene rondvraag op Facebook placeren. Dat wordt nog lachen. Of huilen. *kuch* Ik ben nochtans braaf en ik snurk niet!

MEER ASSERTIVITEIT, ZELFVERTROUWEN EN MINDER MENTALE BARRIÈRES

Ik voel me goed in m’n vel. Echt! Maar hier en daar is er toch nog werk aan de winkel. Zo ben ik bijvoorbeeld niet de meest assertieve ziel die op deze aardkloot rondloopt. Dat is bijna nooit een probleem, maar soms toch echt wel… Liefdesleven. *kuch* Voor mezelf opkomen. *kuch* De rekening vragen in restaurants. *kuch*

Op sommige vlakken heb ik enorm veel zelfvertrouwen. Je moet me bijvoorbeeld niet zeggen welke kleding ik wel en niet moet dragen. Seriously, probeer het niet. Op andere vlakken ben ik echt een duts. Flirten. *kuch*

En zo zijn er nog wel enkele stomme mentale barrières. Misschien toch stilaan tijd om die eens te slopen? YOLO ENZO. Neem eens een risico kerel. Kweek kloten. Leef!

MEER TIJD SPENDEREN MET FAMILIE EN VRIENDEN

Ik zie mijn familie vaak, erg vaak. En ik heb enkele goede vrienden die ik maar al te graag rond me heb.

Toch wil ik hen nog even expliciet en bewust als agendapunt voor 2017 opnemen, want ze zijn – zonder twijfel – mijn grootste bron van plezier en geluk.

Ik ga ook mijn best doen om zelf nog meer leuke avondjes en uitjes te organiseren. Schatjes van patatjes, let’s rock 2017!

Mijn belachelijk late goede voornemens voor 2017 - AGMJ

BBQ Nijlen

MEER SPORTEN

Ik heb veel gesport in 2016. Echt: gemiddeld 2 à 3 keer per week! Ik ben – oh ironie –  nooit een sportief type geweest, maar dat is verdorie echt aan het veranderen.

Ik kan het niet verklaren, maar ik heb het nodig. Af en toe crosstrainen, roeien en halters heffen: dat doet deugd!

Er zijn echter nog wel periodes van plotse inactiviteit: nadat ik ziek ben geweest, tijdens de feestdagen, enz. Die periodes wil ik in 2017 vermijden of beperken.

NEDERLAND VERKENNEN

Ze wonen zo dichtbij, onze Noorderburen, maar ik bezoek ze amper! Zonde. Ik zou in 2017 dan ook Nederland wat meer willen verkennen. Korte maar krachtige trips. Dat moet lukken, toch?

Nederland verkennen - Den Haag - AGMJ door Laurens M

WAT VOND JE VAN MIJN VOORNEMENS?

Zo, dat waren mijn goede voornemens. Heb jij (belachelijk late) goede voornemens voor 2017? Laat het mij weten in een reactie! Ik ben benieuwd!

Vond je deze blogpost leuk? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief van AGMJZo ontvang je al mijn blogberichten steeds in je mailbox. Driewerf hoezee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Om nom nom reacties...