Skip to main content
Gebakken roodbaars met zeekraalpuree - door AGMJ - K

Roodbaars met zeekraalpuree: topcombinatie!

Ik ben een grote fan van eenvoudige gerechten die snel klaar zijn en tjokvol smaak zitten. Jij ook? Probeer dan zeker deze gebakken roodbaars met zeekraalpuree eens. Heer-lijk!

Zeekraal? Daar ben ik echt verlekkerd op. Als ik het groene goud in de supermarkt zie liggen kan ik het maar moeilijk weerstaan. (Het zeekraalseizoen loopt trouwens van mei tot augustus.)

Geen fan van zeekraal? (Say whaaat?) Of kan je het ingrediënt nergens vinden? Vervang het dan gerust door spinazie. Ook lekker!

Dit gerecht is gebaseerd op een recept uit ‘Heerlijk simpel’ van Janneke Philippi. Prachtig kookboek dat ik iedereen kan aanbevelen.

En dan nu: aan de slag!

Ingrediënten

Dit gerecht is op een halfuurtje klaar! En dit zijn de ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • ei
  • 850 g zachtkokende of bloemige aardappelen
  • 4 (grote) roodbaarshaasjes
  • 200 g zeekraal
  • 200 g verse roomkaas

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen, was ze en kook ze gaar in water met zout (+- 20 minuten).
  2. Verhit een pan met 3 eetlepels olijfolie.
  3. Bak de roodbaarshaasjes 3-4 minuten aan één zijde en kruid af met peper en zout. Bak daarna de andere zijde in 1-2 minuten gaar.
  4. Schep de zeekraal door het bakvet en bak in 2 minuten knapperig gaar.
  5. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de roomkaas, een scheut olijfolie en een ei(dooier) toe en stamp tot een smeuïge puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schep de zeekraal door de puree.
  7. Dresseer 4 borden met de puree en de roodbaarshaasjes. Werk spaarzaam af met wat peper en wat druppels olijfolie.

Open vervolgens een goede fles witte wijn en…

Smakelijk!

Kookinspiratie nodig?

De leukste kookboeken vind je hier!

Snuister nu

Zin in roodbaars met zeekraalpuree?

Heb je zin om deze gebakken roodbaars met zeekraalpuree eens te maken? Of heb je dit recept al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

2 Reacties

  • bruneel patrick schreef:

    gewoonweg, een over heerlijk recept en snel klaar. ikzelf doe er graag een beetje look en gember en ajuin( fijn gesneden ) bij. eerst dit in de pan en dan de zeekraal +- 3minuten erbij . dit alles bij de puree, als vis gebruik ik goudbrasem , dat valt natuurlijk in smaken, zonder die look en , gember en ajuin is hij even lekker

Laat hier je reactie achter. Ik ben benieuwd!